dilluns, 10 de desembre del 2007

Arrendamiento financiero (leasing)

-

4 comentaris:

Victor Bernadó ha dit...

Por lo que dices entiendo que el leasing es casi un préstamo maquinaria no?

Yo creía que se trataba más de un préstamo de dinero...

Aunque no me parece mala idea esta veo un punto en que una empresa se puede ver un poco comprometida...

Cuando finaliza el contrato, que dices que puede pagar un extra para quedarse con la tecnologia que usaba, creo que en parte le puede interesar deshacerse ella, puesto que como dices ya tiene cierto deterioro, o incluso un desface tecnológico...
Pero podría encontrarse en el caso que se huviera acostumbrado a trabajar con ella, o incluso que un canvio de los recursos emprados suponga un gasto en otros recursos que depengan de la primera.
Esta situación supongo que es la que puede llevar a una empresa a pagar el valor residual.

Además, por la parte que supone a la empresa arrendadora creo que debe estar al día de las inovaciones del mercado, y saber en que productos debe invertir y en que cantidades, puesto que a la larga le puede suponer un fardo productos inútiles (los quales podría intentar vender en mercados menos desarrollados...)

Quizás no me explico demasiado bien, pero este puede ser un tema interesante para aprofundizar en el...

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Antoni Segura Puimedon ha dit...

Trobo molt interessant aquest article sobre el leasing ja que és un mètode que pot resultar realment beneficiós per totes les parts.

La gran bondat d'aquest sistema, que com ha apuntat en Víctor Bernadó se sol orientar a l'equipament més que no pas al crèdit financer (si és que realment en algun cas s'utilitza a títol financer), és que permet al contractant comptar amb uns mitjans de producció o equipament en el cas del leasing de vehicles d'empresa, sense suposar un endeutament financer en el sentit tradicional de la paraula i que li comporta molts avantatges.

Un dels avantatges és, per exemple, que l'empresa de leasing se sol fer càrrec de les gestions d'assegurança i reparació del bé contractat, a part de que ofereix la possibilitat d'adquirir en propietat el bé passat un cert temps. Normalment davant d'aquesta possibilitat si és un bé d'utilitat personal com ara equipament informàtic i/o vehicles l'empresa renova el contracte rebent nou equipament i aquest equipament o bé va a una altra empresa a menor preu, o l'adquireixen alguns treballadors.

En el cas de la maquinària sol ser més freqüent la renovació de contracte a menor preu, sempre i quant les necessitats de producció puguin continuar sent satisfetes per la maquinària actualment en leasing.

Així doncs, sumant això als aspectes econòmics i les deduccions impositives que pot suposar trobo que és un mètode que seria bo que s'implementés més del què habitualment es fa en el nostre territori.

Joanvo ha dit...

Trobo que el leasing és una molt bona idea i sobretot molt útil per a empreses noves i/o emprenedores.

Si una empresa esta entrant en un sector nou o bé esta fent els seus primers passos i no esta segura de si podra continuar amb la activitat o no, llogar maquinaria amb el leasing pot ser molt bo ja que si en algun cas s'ha de fer enrera podra deixar-ho estar sense haver pagat el 100% del cost de la maquinaria.

A més a més, això també va lligat als costos d'oportunitat que ha comentat un altre company. És a dir, si una empresa usa el leasing i no gasta els seus recursos en comprar maquinaria potser el que s'ha estalviat pot servir-li per millorar altres aspectes o finançar altres projectes que podrien donar un benefici abans de que amb les mensualitats del leasing s'hagui pagat el 100% del cost original de la màquina.

Si l'empresa ja d'entrada usa el leasing perquè no té prous diners per comprar una màquina pot esperar-se a tenir beneficis gràcies a aquesta i quan els hagui tingut comprar-la. Trobo que aquesta és bona opció encara que et surti més cara degut a les mensualitats ja que si no fos per això l'empresa s'hauria d'haver endeutat i pagaria uns interessos al banc amb la qual cosa tampoc hi guanyaria gaire.